Syväpuhdistustuotteet

Pikaopas auton ylläpitopesuihin

 

1. Esipesu on tärkeä vaihe. Se tulisi suorittaa hyväksihavaitulla vahaturvallisella esipesuaineella esimerkiksi painepesuriin liitettävällä vaahdottimella tai pumppupullolla. Huuhtelu huolellisesti, jotta pesukintaaseen tarttuisi mahdollisimman vähän likaa. Erityisen likaista autoa pestessä huuhtelu kannattaa aloittaa alhaalta ylöspäin. 

 2. Mahdollinen vanteiden pesu on hyvä tehdä esipesun jälkeen. Näin ei mahdolliset vannepesuaineen roiskeet haittaa maalipinnalla, kun se pestään vielä. Tähän voi käyttää spesifioituja vannepesuaineita, liuotinta tai autoshampoota. Hyvä vahapinta vanteissakin auttaa pitämään ne helpommin puhtaana. Tällöin vanteiden pesuun ei tarvitse käyttää voimakkaita pesuaineita.

 3. Pesuvaiheessa on hyvä käyttää kahta pesuämpäriä. Toiseen laitetaan pesuaine valmistajan ilmoittaman sekoitussuhteen mukaisesti ja toiseen puhdasta vettä. Myös lampaanvillaisen tai synteettisen pesukintaan käyttöä suosittelemme, koska ne nostavat lian pois maalipintaa naarmuttamasta. Kastele pesukinnas shampooliuoksessa ja pese ylhäältä alaspäin paneeli kerrallaan. Joka paneelin jälkeen huuhtele kinnas pelkällä vedellä varustetussa ämpärissä. Näin toistetaan kunnes auto on kokonaan pesty ja huuhdellaan pesuaine pinnasta pois. Jos kyseessä on iso auto tai lämmin keli, voi joutua huuhtelemaan muutaman paneelin jälkeen, jottei pesuaine kuivu pintaan.

 4. Kuivauksessa apuna kannattaa käyttää ns. open hose huuhtelua. Eli vesiletkusta pää pois tai sopiva sovite ja huuhdellaan paneelit ylhäältä alaspäin. Näin vesi lähtee isona laattana ja jää vain vähän kuivattavaa. Itse kuivaus tapahtuu mikrokuituisilla kuivausliinoilla kevyesti painelemalla. Vaakapinnoille pyyhkeen voi levittää ja taputella pinta kuivaksi. Pystypinnoille taittele pyyhkeestä käteen sopivan kokoinen ja taputtele kyljet kuivaksi. Myös paineilmaa voi käyttää rakojen ja kolojen kuivaamiseksi vedestä. Paineilmaa käytettäessä tulee huomioida veden- ja öljynerottimen käyttö. Ikkunoille toimii vohvelikuvioinen pyyhe paremmin.

 5. Lopuksi voit myös levittää Quick Detailerin poistamaan mahdolliset vesijäämät ja antamaan sen lopullisen kiillon autollesi.

 

Vahausta suosittelemme autolle vähintään kahdesti vuodessa kestävällä vahalla tai sealantilla. Myös mahdolliset linnunjätökset tai muut ikävyydet maalipinnalla tulisi poistaa mahdollisimman pian huomaamisesta. Autossa olisikin hyvä olla ei huuhtelua tarvitseva pesuaine tai Quick Detailer pullo ja mikrokuituliina aina mukana näitä yllätyksiä varten. Mieluummin hennot naarmut kuin lakan läpi syöpynyt ikävä jälki.

Esipesu