Mitä antenneja tarvitsen?

Pikaopas antenniverkkoihin.

Harava- eli terrestriaalivastaanotto on edullisin tapa saada televisiot näkymään. Nykypäivänä haravallakin tulee jo todella kattava tarjonta niin ilmaisia kuin maksullisia kanavia. Käytämme vain laadukkaita ja käytössä toimivaksi osoittautuneita tarvikkeita.

MITÄ ANTENNEJA TARVITSEN?

Antennisignaalille on kolme aluetta FM eli radio, VHF ja UHF. UHF alueella  operaattorina toimii Digita. Täältä voit lukea tämänhetkisen kanavatarjonnan, lähettimet ja lähetystaajuudet.

SISÄVERKKO

Kodin antennijärjestelmä koostuu myös mahdollisesta vahvistimesta ja sen jälkeisestä sisäverkosta. Sisäverkkoja on kahdenlaisia, ketju- ja tähtiverkkoja. Uudemmissa (n. vuodesta 1990 eteenpäin) on käytetty tähtiverkkoa eli antennikeskukselta lähtee jokaiselle antennirasialle oma kaapelointinsa ja perässä 1dB päättyvä rasia

Ketjuverkossa antennirasiat (7dB tai 14dB vaimennuksella) ovat nimensä mukaisesti ketjussa eli keskukselta lähtee yksi johto joka käy jokaisessa rasiassa. Näiden välimuotoja toki myös esiintyy.

MAHDOLLISET ONGELMAT

Nykyään vastaanottoa häiritsevät monet muut lähetteet, näistä yleisimpinä matkapuhelin tukiasemien 4/5G signaalit. Meiltä löytyy näihinkin suotimet, jotka sijoitetaan ennen vahvistinta poistamaan liian voimakkaat signaalit.

Myymme ja asennamme mm. seuraavia merkkejä:
Johansson, Triax, Televes, Fagor, Ikusi.14.2.2018 21.24